ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το νεότερο μέλος της σειράς EQ της γερμανικής φίρμας. Μια πραγματική Mercedes, με αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα κι ένα εσωτερικό που σε προκαλεί να το εξερευνήσεις.

Η EQA ανήκει στην κατηγορία των compact SUV. Είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο εκλεπτυσμένο, που ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, είναι πλήρως συνδεδεμένο, απολαυστικό στον δρόμο, άνετο και ασφαλές.

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης εντυπωσιάζει πραγματικά. Η Mercedes έχει προικίσει το μοντέλο της με κάθε λογής ηλεκτρική ευκολία, γεγονός που, σε συνδυασμό με την τιμή, βάζει σε πολλές σκέψεις τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Τα 43.591 ευρώ που απαιτούνται για να αποκτήσεις μια ηλεκτρική Mercedes της νέας εποχής, με ψηφιακές οθόνες, εκθαμβωτικά χρώματα, φουτουριστική εμφάνιση, πολύ καλές επιδόσεις και αυτονομία για να κάνεις ακόμα και μια εξόρμηση από νομό σε νομό κρίνονται απολύτως ανταγωνιστικά.

 

Τι γίνεται στην πράξη;

Έχει μήκος 4.463 χλστ., πλάτος 1.834 χλστ. και ύψος 1.620 χλστ.

Βέβαια, όσα και να πούμε για ένα αυτοκίνητο, ακόμα και με το κύρος μιας Mercedes, αν δεν το οδηγήσουμε, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε.

Σε πραγματικές συνθήκες βγάζει 400 χλμ. αυτονομίαςΓι΄ αυτό και το πήραμε για το σχετικό test drive. Το οδηγήσαμε μέσα στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο, σε συνθήκες έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης και με υψηλές ταχύτητες, το φορτίσαμε στην πρίζα του σπιτιού αλλά και σε ταχυφορτιστή.

Εντύπωση μας έκανε η οδική συμπεριφορά. Παρ΄ ότι πρόκειται για ένα σχετικά βαρύ αμάξωμα, η EQA 250 κινείται με χάρη στην άσφαλτο. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος σου δίνει τη δυνατότητα να πατήσεις χώμα, αλλά με προσοχή.

Το ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 190 ίππων είναι υπεραρκετό. Η απόκριση σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι είναι εντυπωσιακή, ειδικά στο επιλεγμένο πρόγραμμα «Sport». Τα 0-100 έρχονται σε 8,9 δευτερόλεπτα. Συνιστούμε όμως να κινείστε πιο ήρεμα για να κερδίζετε σε χιλιόμετρα. Με το προφίλ «Eco» και πιέζοντας χαλαρά το δεξί πεντάλ, θα δείτε ότι βγάζει εύκολα 400 χιλιόμετρα.

Σε περίπτωση που θέλετε να φορτίσετε γρήγορα, πατάτε τη σχετική επιλογή στην εφαρμογή EQ της κεντρικής οθόνης. Κάνετε αναζήτηση φορτιστή και το σύστημα σας μεταφέρει στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης με βάση την πιο γρήγορη διαδρομή.

Το επιχειρήσαμε και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε τόσο με τη λειτουργία πλοήγησης, όσο και με το γεγονός ό,τι στην Αθήνα υπάρχουν πλέον αρκετοί σταθμοί φόρτισης και μάλιστα ταχείας, όπως αυτός στα πάρκινγκ του Polis Park.

Πηγαίνεις στον σταθμό, ακουμπάς ανέπαφα την κάρτα σου, συνδέεις το βύσμα του καλωδίου στην υποδοχή φόρτισης του οχήματος και φεύγεις. Επιστρέφεις μετά από λίγη ώρα και η μπαταρία έχει αναπληρώσει ποσοστό από το 20% στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

Αν τώρα το βάλεις στην πρίζα του σπιτιού σου, θα χρειαστείς όλο το βράδυ και πάλι δεν σου φθάνει. Γι΄ αυτό συστήνουμε ανεπιφύλακτα την αγορά ενός wallbox, το οποίο η Mercedes-Benz Ελλάς προσφέρει με επιδότηση.

 

Φώτα, λάμψη

Σύγχρονο, νεανικό και άκρως ψηφιακό το εσωτερικό της EQA

Συνήθως τα αυτοκίνητα «χάνονται» μέσα στο πλήθος όταν πέφτει το σκοτάδι. Αντίθετα η EQA κατά τη διάρκεια της νύχτας βάζει το επίσημο φόρεμα για τη μεγάλη εμφάνιση, όπως μια πραγματική σταρ. Οι 64 αποχρώσεις του εσωτερικού, το σήμα της μάρκας που αντανακλά στον δρόμο όταν ανοίγουν οι πόρτες και τα LED High Performance φώτα προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών σαν μαγνήτης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας σπεύδουν να επεξεργαστούν το ηλεκτρικό SUV και να το βγάλουν φωτογραφίες. Ρωτούν για τα χαρακτηριστικά του και την τιμή, δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο.

Η νέα Mercedes αναμφισβήτητα προκαλεί τον θαυμασμό με τον φουτουριστικό σχεδιασμό της και τη λάμψη των αστεριών της.

 

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου είναι πλήρης περιλαμβάνοντας: 

Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
Προβολείς LED High Performance
Επένδυση με συνθετικό δέρμα/ύφασμα
Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων
MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών
Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων
Κάμερα οπισθοπορείας
THERMATIC αυτόματος κλιματισμός
 Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
Πακέτο φωτισμού και ορατότητας
Ράγες οροφής αλουμινίου
Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox
Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο)

 

Πολύ βασικές είναι οι παροχές που προσφέρει η Mercedes Ελλάς

Προσφέρει κορυφαία οδηγική εμπειρία.

Πρώτον δίνει επιδότηση για την αγορά του φορτιστή wallbox τόσο για ιδιώτες όσο και για πελάτες leasing.

Δεύτερον, μέσω ειδικού προγράμματος, κάνει έκπτωση στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεις για τη φόρτιση, προσφέροντας αρκετά δωρεάν χιλιόμετρα στις καθημερινές μετακινήσεις.

Τρίτον, παρέχει δωρεάν φόρτιση αξίας 150 ευρώ σε περισσότερα από 79 σημεία δημόσιων φορτιστών σε όλη την Ελλάδα μέσω της Mercedes me Charge.

 

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της ολοκαίνουριας Mercedes EQA

 

Ευχαριστούμε το Polis Park για τη φιλοξενία και τη χρήση του ταχυφορτιστή. Δείτε εδώ τους σταθμούς στάθμευσης και φόρτισης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Mercedes έφτασε τα 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα

To εκπληκτικό εσωτερικό της νέας Mercedes EQS

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης