Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Για μια ακόμη χρονιά, η διάσημη ιταλική φίρμα πρόσφερε στο αεροδρόμιο «Guglielmo Marconi» της Μπολόνια ένα υπέροχο supercar και πιο συγκεκριμένα την καινούρια Huracan Evo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ανέλαβε ήδη χρέη συνοδευτικού των αεροσκαφών από τις πύλες αναχώρησης και τους χώρους στάθμευσης. Είναι βαμμένο στην απόχρωση tricolore (κόκκινο, πράσινο, άσπρο), εξοπλίζεται με φάρο στην οροφή και το λογότυπο «follow me», προκειμένου να το ξεχωρίζουν οι πιλότοι κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Φυσικά, το πανίσχυρο supercar χειρίζονται αποκλειστικά επαγγελματίες οδηγοί της μάρκας, με τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να κάθονται στη θέση του συνοδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huracan Evo τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων κινητήρα απόδοσης 640 ίππων και 600 Nm ροπής. Για να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, τα 200 έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Lamborghini προσφέρει ένα όχημα στην υπηρεσία του αεροδρομίου της πόλης, με σκοπό να καθοδηγεί τα επιβατικά αεροσκάφη. Στο παρελθόν είχαν αναλάβει συνοδευτικά μία Huracan LP610-4, μία Aventador και μία Huracan LP580-2.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης