Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από δεκάδες teaser φωτογραφίες και αρκετά βίντεο με off road διαδρομές, η Lamborghini προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας Sterrato. Ενός μοντέλου που είναι και το τελευταίο στην ιστορία της φίρμας που θα κινείται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς ίχνος ηλεκτρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huracan Sterrato έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 44χλστ. από την απλή έκδοση και αναζητά τις χωμάτινες διαδρομές. Είναι προετοιμασμένη έχοντας στο κάτω μέρος του αμαξώματος προστασία από αλουμίνιο, ενισχυμένα μαρσπιέ αλλά και ελαστικά runflat που ακόμα και χωρίς αέρα μπορούν να διανύσουν 80χλμ.

Τα επιπλέον φώτα στον προφυλακτήρα είναι για τις νυχτερινές εξερευνήσεις, ενώ το μοντέλο εφοδιάζεται και με το mode «Rally» που βοηθάει στις καταστάσεις χαμηλής πρόσφυσης.

Το κινητήριο σύνολο είναι ο V12 5.2λτ. απόδοσης 610 ίππων και 565 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρία το 0-100 έρχεται σε 3.4 δευτ. ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260χλμ./ώρα. Η εταιρία δεν έδειξε το εσωτερικό του μοντέλου όμως ανακοίνωσε πως υπάρχουν ειδικές επενδύσεις Alcantara Verde Sterrato αλλά και ένα σύνολο από off-road εξαρτήματα όπως πυξίδα μαζί με νέα γραφικά στο σύστημα πολυμέσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 1.499 Huracan Sterrato θα κατασκευαστούν από τον Φεβρουάριο του 2023 χωρίς να υπάρχει ακόμα τιμολόγηση. Πάντως sport, off-road, τελευταίο μοντέλο στην ιστορία χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση και Lamborghini. Η τιμή θα είναι ανάλογη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης