Ο διάδοχος της Agera RS, το αυτοκίνητο που θα επιχειρήσει να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας, ξεπερνώντας τα 457,94 χλμ./ώρα, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2019, στην έκθεση της Γενεύης.

Το νέο «θηρίο» της Koenigsegg ονομάζεται Ragnarok και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 5.0 biturbo κινητήρα, αποδίδοντας 1.460 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού hypercar, με τους σχεδιαστές και μηχανικούς της σουηδικής εταιρείας να δίνουν έμφαση στην αεροδυναμική και στις επιδόσεις. Φέρει τεράστια πίσω πτέρυγα, carbon διαχύτη, πόρτες που ανοίγουν με φορά προς τα πάνω και πολλά εξατομικευμένα αξεσουάρ. Το βάρος σε σχέση με την Agera RS είναι μειωμένο, ζυγίζοντας μόλις 1.200 κιλά.    

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι, το όνομα Ragnarok (Ράγκναροκ) στη Σκανδιναβική μυθολογία σημαίνει η μοίρα των θεών και είναι η μάχη του τέλους του κόσμου. Υποτίθεται πως θα διεξαχθεί μεταξύ των θεών, των οποίων ηγείται ο Όντιν -και των κακών- δηλαδή των γιγάντων της φωτιάς, των Γιοτούν και άλλων τεράτων, με ηγέτη τον Λόκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα της μάχης θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους περισσότερους θεούς, τους γίγαντες και τα τέρατα, αλλά και για ολόκληρο το σύμπαν. Το Ράγκναροκ θα ξεκινήσει με φυσικές καταστροφές, οι οποίες σύντομα θα οδηγήσουν σε έναν απίστευτα βαρύ χειμώνα που θα διαρκέσει τρία χρόνια, χωρίς να παρεμβληθεί ούτε ένα καλοκαίρι (γνωστός ως Fimbulvinter), και με το χιόνι να έρχεται διαρκώς από όλες τις κατευθύνσεις. Έπειτα οι θεοί θα πολεμήσουν τους γίγαντες και τα τέρατα του χάους. Η μάχη θα καταλήξει σε μια πυρκαγιά που θα κάψει ολόκληρο το σύμπαν, και η Γη θα βυθιστεί στη θάλασσα. Μια νέα Γη θα αναδυθεί και θα κατοικηθεί από όσους θεούς επιζήσουν και ένα ζευγάρι ανθρώπους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης