Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης EQS να πλησιάζει, η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, καθώς και μια σειρά φωτογραφιών με καμουφλαρισμένο το αμάξωμα. 15 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας περιγράφεται ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά επιβατικό όχημα, ένα τετράτροχο πολύ υψηλών προδιαγραφών. Μια ηλεκτρική limo που προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας και συνάμα εντυπωσιακή απόδοση.

 

Η ναυαρχίδα της νέας εποχής της Mercedes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει cloud που σχεδιάζει διαδρομές για εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μπαταριών. Η βασική έχει χωρητικότητα 90 kWh και η αυτονομία αγγίζει τα 640 χιλιόμετρα. Η μεγαλύτερη προσφέρει αυτονομία 770 χιλιομέτρων χάρη στην μπαταρία των 107,8 kWh.

Η μέγιστη τάση είναι στα 400 Volt και η ισχύς φόρτισης μπορεί να φτάσει έως τα 300 kw, κάτι που σημαίνει πως η EQS αναπληρώνει ενέργεια για 300 χιλιόμετρα σε μόλις 15 λεπτά. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται στάνταρ με φορτιστή 22 kW.

Για την καλύτερη διαχείριση του ηλεκτρικού συνόλου, υπάρχουν διάφορα προγράμματα κίνησης. Το σύστημα πλοήγησης βρίσκει αυτόματα τους κοντινότερους σταθμούς και ενημερώνει τον οδηγό, ενώ παράλληλα επιλέγει την ταχύτερη διαδρομή για να τον κατευθύνει στον σταθμό, εξοικονομώντας ενέργεια.

Επίσης η EQS ενσωματώνει τις λειτουργίες «Green Charging» για φόρτιση σε σταθμούς που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές, «Plug & Charge» για φόρτιση και αυτόματη πληρωμή του κόστους ενέργειας, «Eco Charging» για μειωμένο ρυθμό φόρτισης και «Charge Interruption», ώστε ο χρήστης να διακόπτει τη διαδικασία φόρτισης όποτε το επιθυμεί, άμεσα και γρήγορα.

 

Τελική έως τα 210 χλμ./ώρα

Η αεροδυναμική της EQS αγγίζει το τέλειο.

Σε πρώτη φάση, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις EQS 450 και EQS 580 4MATIC. Η πρώτη είναι δικίνητη και αποδίδει 333 ίππους και 568 Nm ροπής. Η δεύτερη αποδίδει 524 ίππους και 855 Nm, Φέρει ζάντες 19, 20 και 21 ιντσών.με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Πολύ μεγάλο ρόλο στην αυτονομία παίζει ο εντυπωσιακός αεροδυναμικός συντελεστής των 0,20 Cd. H EQS είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To εκπληκτικό εσωτερικό της νέας Mercedes EQS

Η νέα Mercedes EQA ήρθε στην Ελλάδα και τη βάζουμε στην πρίζα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης