Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την πιο αποδοτική και εξελιγμένη τεχνολογικά έκδοση της νέας 3άρας, η οποία διακρίνεται για την οικονομία καυσίμου, τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων και τις σπορ περγαμηνές, παρουσίασε η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουργια 330e Sedan θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από το καλοκαίρι του 2019, συνδυάζοντας έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Το plug-in hybrid σύστημα συμπληρώνεται από το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο αποδίδει συνολικά 252 ίππους και 420 Nm ροπής, ενώ φέρει και XtraBoost το οποίο προσφέρει στιγμιαία επιπλέον 41 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Αυτό που θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι, όμως, είναι η οικονομία καυσίμου, καθώς καταναλώνει μόλις 1,7 λίτρο καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές ρύπων είναι στα 39 γρ./χλμ.

Σύμφωνα με την BMW, η 330e μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 60 χιλιόμετρα, αναπτύσσοντας τελική 110 χλμ./ώρα στη λειτουργία «HYBRID mode» και 140 χλμ./ώρα στην «ELECTRIC mode».

Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, καθώς και νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εκδόσεων (Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης