Δεν θα σας ενθουσιάσει με τον ήχο και για να κινηθεί δεν χρειάζεται ούτε σταγόνα υγρού καυσίμου. Ωστόσο, οι επιταχύνσεις τόσο από στάση όσο και εν κινήσει είναι εκρηκτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford Performance παρουσίασε την πρώτη εργοστασιακή Mustang τύπου dragster. Το αυτοκίνητο ονομάζεται Cobra Jet 1400 και τροφοδοτείται από ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό σύνολο, ειδικά σχεδιασμένο για τα απαιτητικά αγωνιστικά περιβάλλοντα.  

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 1.400 ίππους και 1.491 Nm ροπής, με το 1/4 του μιλίου (δηλαδή τα 0-402 μέτρα) να επιτυγχάνονται σε χρόνο μικρότερο των 8 δευτερολέπτων. Την ίδια στιγμή, η ταχύτητα εξόδου ξεπερνά τα 270 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει σλικ ελαστικά, νέα ανάρτηση και βελτιωμένα μηχανικά μέρη. Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί roll bar και αγωνιστικού τύπου καθίσματα. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο, τη μπαταρία, τη μετάδοση και τις επιδόσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Η Mustang Cobra Jet έχει κατασκευαστεί σε μία και μόνο μονάδα. Θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα επίδειξης σε διάφορα drag racing events της εταιρείας και άλλες εκδηλώσεις.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης