Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η σειρά «Europe’s Greatest Driving Roads» της Ford συνεχίζεται, με την μπλε οβάλ φίρμα να αναζητεί τις πιο συναρπαστικές διαδρομές του ευρωπαϊκού οδικού χάρτη.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο επεισόδιο της αμερικανικής φίρμας αφορά στη Νήσο του Μαν, τη Μέκκα του motorsport ή το «Νησί των Παλαβών» όπως λέγεται. Σε αυτή την άγνωστη στο ευρύ κοινό νησίδα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, φιλοξενείται από το 1907 ο απόλυτος αγώνας ταχύτητας, το «Isle of Man TT Races».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδρομή των 37 μιλιών έχει χαρακτηριστεί ως η πιο απαιτητική, δύσκολη και τρομακτική στον κόσμο, με τις συνθήκες να αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό και τον ήλιο να διαδέχεται τη βροχή, την ομίχλη, το κρύο.

Η Ford επισκέφθηκε τη Νήσο του Μαν με τη συναρπαστική Mustang Bullitt των 464 ίππων. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Steve Sutcliffe, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, έκανε λόγο για έναν επικό και φανταστικό προορισμό.

Η σειρά της Ford περιλαμβάνει ορισμένους από τους κορυφαίους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου. Οι διαδρομές αξιολογήθηκαν με βάση την οδηγική απόλαυση, την ποιότητα του οδοστρώματος, την προσβασιμότητα, τη φιλοξενία, το τοπίο και το φαγητό/ποτό. Ουσιαστικά, πρόκειται για το απόλυτο road trip, μια εμπειρία που θα ήθελε να ζήσει κάθε οδηγός, πίσω από το τιμόνι κορυφαίων αυτοκινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης