Τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική φίρμα αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του εμβληματικού τετρακίνητου «θηρίου» της σειράς G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τις απλές εκδόσεις της G-Class, η Mercedes ετοιμάζει και ακόμη μία μυστηριώδη εκδοχή. Αρχικά, οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με μακρύτερο μεταξόνιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες στο πλαίσιο των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, η εταιρεία έχει στα σκαριά ένα σκληροτράχηλο μοντέλο με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε pick-up.

Βασίζεται στην G500 4X4², έχοντας ιδιαίτερα υπερυψωμένο αμάξωμα και επιβλητική εμφάνιση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 45 εκατοστά, το μεταξόνιο είναι σημαντικά αυξημένο, όπως και οι υπόλοιπες διαστάσεις. Οι αναρτήσεις έχουν διαφορετική γεωμετρία, τα μετατρόχια είναι ακόμα μεγαλύτερα και περιλαμβάνει τρία διαφορικά, με τις δυνατότητες εκτός δρόμου να είναι εκπληκτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το τεράστιο καπό, πιθανότατα βρίσκεται ο V8 4.0 λίτρων κινητήρας με τα δύο turbo απόδοσης 510 ίππων. Μέχρι στιγμής η Mercedes κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τη συγκεκριμένη έκδοση. Αν πάρει την έγκριση για παραγωγή, λογικά θα τη δούμε στους δρόμους το 2018 και σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, με την τιμή να ξεπερνά τα 400.000 ευρώ!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης