Το εσωτερικό των νέων οχημάτων έχει μία χαρακτηριστική μυρωδιά λόγω των ουσιών που αναδίδονται από τα πλαστικά, το δέρμα, το ύφασμα, την κόλλα και τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη στεγανοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οσμή αυτή διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, καθώς οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά. Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι αγοραστές σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν ενοχλούνται από τη μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου. Αντίθετα, οι Κινέζοι τη θεωρούν ενοχλητική, δυσάρεστη και τοξική και απαιτούν από τις εταιρίες να την εξαλείψουν.

Μάλιστα, τα παράπονα είναι περισσότερα ακόμη και από την υπερβολική κατανάλωση καυσίμου, όπως ανέφερε ο επικεφαλής στον τομέα αυτοκινήτου της J.D. Power, Brent Gruber.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεσμεύθηκαν να λύσουν το θέμα. Η επιστημονική ομάδα της «μπλε οβάλ» φίρμας πραγματοποίησε διάφορα τεστ προκειμένου να εξαλείψει τις οσμές και όπως φαίνεται βρήκε τον τρόπο να το πετύχει. Η διαδικασία είναι ακόμη στη φάση της εξέλιξης, αλλά η πατέντα έχει ήδη κατατεθεί στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Σημάτων των ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης