Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση άνευ συμφωνίας και τα όσα συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κατ’ επανάληψη άρνηση των Βρετανών βουλευτών να εγκρίνουν μία συμφωνία, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η MINI ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της, προκειμένου να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit. Η μονάδα παραγωγής στην Οξφόρδη έκλεισε χθες 1 Απριλίου και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για τέσσερις εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν ήταν μόνο η MINI που ανέστειλε τη λειτουργία. Σειρά πήρε ο όμιλος PSA ανακοινώνοντας το κλείσιμο του εργοστασίου στο Ellesmere Port, εκεί όπου κατασκευάζεται το Astra με το σήμα της Vauxhall. Μέσα στον Απρίλιο, ρολά θα κατεβάσουν οι μονάδες της Rolls-Royce στο Goodwood και αυτές των Jaguar Land Rover και Honda στο Swindon.

Το Brexit αναμένεται να στοιχίσει πολύ ακριβά στη Βρετανία, επηρεάζοντας σημαντικά όλη τη βιομηχανία. Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί όσο δεν υπάρχει συμφωνία επί των όρων του διαζυγίου, καθώς οι συνέπειες στο τομέα του εμπορίου θα είναι απρόβλεπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης