Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στη δημιουργία ενός συλλεκτικού μοντέλου προχώρησε το τμήμα Q by Aston της βρετανικής φίρμας. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία πελάτη και φέρει την ονομασία Victor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το design του είναι εμπνευσμένο από τα οχήματα των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Βασίζεται στην One-77, φέρει στοιχεία από τις Valkyrie και Vulcan και περιγράφεται ως η πιο ισχυρή Aston Martin με μηχανικό κιβώτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 7,3 λίτρων απόδοσης 847 ίππων και 821 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου, το οποίο περιλαμβάνει συμπλέκτη αγωνιστικού τύπου και κύκλωμα ψύξης της μετάδοσης προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείρισης της ισχύος.

Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες και κεραμικούς δίσκους, η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί κατάλληλα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην κάθετα παραγόμενη αεροδυναμική δύναμη.

Το εσωτερικό είναι χάρμα ιδέσθαι. Οι επιφάνειες του σαλονιού καλύπτονται από γυμνό carbon, τιτάνιο και αλουμίνιο. Κάθε κομμάτι είναι κατασκευασμένο στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες, όπως αρμόζει σε ένα one-off τετράτροχο.

Όσο για την τιμή της Aston Martin Victor και το όνομα του κατόχου, παραμένουν άγνωστα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης