Μπορεί τα πάντα στο περίπτερο της γερμανικής φίρμας στη Φρανκφούρτη να επισκιάστηκαν από το φαντασμαγορικό Project One, ωστόσο, υπήρξε ένα ακόμη μοντέλο που έκλεψε την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν το EQA, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο αναμένεται σε τρία χρόνια στην αγορά και ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatch. Ουσιαστικά, το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή του i3, προβάλλοντας τη φουτουριστική σχεδίαση, τις high-tech τεχνολογίες και την απόδοση.

Το συγκεκριμένο concept είναι το δεύτερο της νέας σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercedes, μετά το Generation EQ και ένα από τα 10 συνολικά που θα δούμε στους δρόμους έως το 2022. Έχει δημιουργηθεί με βάση τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sensual Purity, δηλαδή την αισθησιακή καθαρότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει εικονική μάσκα που αλλάζει χρώμα ανάλογα το προφίλ οδήγησης, πρωτοποριακά φώτα laser, φωτεινό σήμα και γρίλια. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις, με την αυτονομία να αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 272 ίππων και μπαταρίες χωρητικότητας 60 kW, που μπορούν να φορτίσουν επαγωγικά, μέσω ταχυφορτιστή ή σε wall box.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης