Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μετά την πεντάθυρη hatchback έκδοση της AMG A35, η Mercedes παρουσίασε την τετράθυρη εκδοχή του μοντέλου με τα σπορ χαρακτηριστικά και τις υψηλές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AMG A35 4Matic sedan τροφοδοτείται από τον δίλιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 306 ίππων και 400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την υψηλή ισχύ του μηχανικού συνόλου, η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 7,2 έως 7,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων από 164 έως 167 γρ./χλμ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα λειτουργίας (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual), ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, του κιβωτίου και του τιμονιού ανάλογα με τις συνθήκες.
Τα σπορ καθίσματα με την υπογραφή της AMG προσφέρουν άριστη στήριξη στο σώμα του οδηγού και του συνοδηγού. Μπροστά από το τιμόνι υπάρχει ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων και δεξιά η οθόνη του συστήματος πολυμέσων MBUX. Ο εξοπλισμός είναι φυσικά πλήρης, περιλαμβάνοντας πλειάδα τεχνολογιών.

Από αισθητικής πλευράς, το αυτοκίνητο διακρίνεται για τον δυναμισμό και το σπορτίφ προφίλ. Το επιθετικό bodykit με τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τις ποδιές στο πλάι, τον διαχύτη, τις δύο απολήξεις της εξάτμισης και τις ζάντες 18 ή 19 ιντσών αναδεικνύει τα κάλλη της AMG A35 4Matic sedan.

Για τη βέλτιστη επιβράδυνση φροντίζουν οι δίσκοι διαμέτρου 350 χλστ. και 330 χλστ. πίσω με τις μεγάλες δαγκάνες της AMG. Φυσικά, δεν λείπει η ανάρτηση AMG Ride Control και τα πακέτα AMG Aerodynamics και AMG Night για όσους επιθυμούν κάτι πιο ιδιαίτερο.

Ο χρόνος λανσαρίσματος του γερμανικού sport sedan στην αγορά θα ανακοινωθεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου θα γίνει το παγκόσμιο ντεμπούτο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης