Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου Stellantis έδωσε την πολυπόθητη έγκριση και η ιστορική ιταλική φίρμα επιστρέφει στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Αναγεννάται υπό τη σκέπη της Stellantis

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, FCA Group και PSA Group, οι κατασκευαστές δηλαδή που δημιούργησαν τον όμιλο Stellantis ανακοίνωσαν και το νέο διοικητικό σχήμα της Lancia, με επικεφαλής τον Luca Napolitano.

Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής της εταιρείας στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνουν πέντε άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία στον χώρο των τεσσάρων τροχών. Εκτός από τον Napolitano λοιπόν που είναι ο CEO, τοποθετήθηκε ο Paolo Loiotile στη θέση του διευθυντή προϊόντων, ο Yann Chabert ως υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας, η Erica Valeria Ferraioli ως υπεύθυνη για την τιμολόγηση των αυτοκινήτων και η Roberta Zerbi, ως γενική διευθύντρια.

Στη νέα εποχή, η Lancia θα δραστηριοποιηθεί σταδιακά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ιταλία, όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή με την εμβληματική Ypsilon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως ο όμιλος Stellantis επιθυμεί η Lancia να εισέλθει στην κατηγορία των premium κατασκευαστών – μαζί με την Alfa Romeo.

Αναλυτικά το πλάνο της μάρκας, θα παρουσιαστεί από τον Luca Napolitano το επόμενο διάστημα.

«Αθάνατη» η Lancia Ypsilon

Peugeot-Citroen Group και Fiat Chrysler έγιναν μια εταιρεία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης