Η μάχη για την κατάκτηση του ρεκόρ γύρου στη θρυλική πίστα του Nurburgring συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους κατασκευαστές να κάνουν τα πάντα προκειμένου να λάβουν το χρίσμα του «βασιλιά».

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του νέου ρεκόρ από το ηλεκτρικό Nio EP9 με χρόνο 6 λεπτά, 45 δευτερόλεπτα και 90 δέκατα, η McLaren πέτυχε κάτι μοναδικό, σπάζοντας εκ νέου τα χρονόμετρα. Η «σκληροπυρηνική» P1 LM γύρισε τη διαδρομή των 20,81 χιλιομέτρων σε 6:43.20, κυριαρχώντας απόλυτα στην «Πράσινη Κόλαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί πότε στο Ring από αυτοκίνητο δρόμου. Το πανίσχυρο βρετανικό supercar των 1.000 ίππων οδηγούσε ο Kenny Brack, πρώην πρωταθλητής του Indianapolis 500.

Θυμίζουμε ότι η P1 LM αποτελεί την έκδοση παραγωγής της αγωνιστικής P1 GTR. Έχει τροποποιηθεί από τον βρετανικό βελτιωτικό οίκο Lanzante με τη σύμφωνη γνώμη της McLaren και παράχθηκε σε μόλις πέντε μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη πωληθεί σε εκλεκτούς πελάτες σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μ. Βρετανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης