Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία τετράτροχα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τις υψηλές επιδόσεις ενός supercar με την άνεση και την ποιότητα κύλισης ενός tourer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στην κατηγορία των Grand Tourer και στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με περίσσια άνεση δύο μεγαλόσωμοι επιβάτες. Τα καθίσματα είναι πλήρως ηλεκτρικά, θερμαινόμενα και ψυχόμενα. Ο χώρος για τις αποσκευές αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 570 λίτρων και μπορεί να μεταφέρει ακόμη και δύο ζευγάρια πέδιλα του σκι, μήκους 1,85 μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επιφάνειες του σαλονιού έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά. Η ομάδα σχεδιασμού της McLaren τοποθέτησε από βουρτσισμένο αλουμίνιο, έως χειροποίητα δέρματα και υφάσματα από κασμίρι.

Επίσης, το κάλυμμα του χώρου αποσκευών είναι από SuperFabric, ένα καινοτόμο υλικό σχεδιασμένο για αεροδιαστημικές εφαρμογές, προσφέροντας εξαιρετική αντοχή και προστασία. Φυσικά δεν λείπει το alcantara, με τα δέρματα να προέρχονται από την σκωτσέζικη εταιρεία «Bridge of Weir».

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εξατομικεύσουν το εσωτερικό σύμφωνα με τα γούστα τους, επιλέγοντας τα φινιρίσματα, τις αποχρώσεις των επενδύσεων, ακόμη και το μοτίβο του φωτισμού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής χρωμάτων και υλικών της McLaren, Jo Lewis, η ατμόσφαιρα είναι τόσο εκλεπτυσμένη όσο αρμόζει σε ένα αυθεντικά premium αυτοκίνητο. Η εισαγωγή τόσο πολυτελών υλικών αποτέλεσε μία τεράστια πρόκληση για την ομάδα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, δικαιολογώντας παράλληλα και την τιμή των 163.000 λιρών.

Όσο για την κίνηση, φροντίζει ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 620 ίππων και 630 Nm ροπής. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Track), με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 200 σε 9΄΄ και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 326 χλμ./ώρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης