Την ινδική εταιρεία Mahindra τη γνωρίζουμε κυρίως από το pick up μοντέλο που διατίθεται στη χώρα μας. Ωστόσο, είναι γνωστό στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα ότι πρόκειται για έναν κολοσσό με πολλές εταιρείες και δραστηριότητες, που δείχνει ότι θέλει να απλώσει παντού τα «πλοκάμια» του.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, η εν λόγω εταιρεία ενδιαφέρεται τώρα να εντάξει στο δυναμικό της και την Aston Martin, αποκτώντας αρχικά ένα ποσοστό της τάξεως του 40%, με προοπτικές να ξεπεράσει το 50%. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, η Mahindra έκανε και τη μεγαλύτερη προσφορά από κάθε άλλη εταιρεία, έχοντας με αυτόν τον τρόπο προβάδισμα, προκειμένου πολύ σύντομα να γίνει ο κύριος μέτοχος της βρετανικής φίρμας. Αυτήν τη στιγμή, η Aston Martin ανήκει σε κοινοπραξία από το Κουβέιτ που αγόρασε την εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων από τη Ford το 2007 για 479 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, η οικονομική κρίση επηρέασε τις πωλήσεις των σπορ αυτοκινήτων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά χρέη και να παρθεί τελικά η απόφαση να μπει και πάλι πωλητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mahindra & Mahindra είναι από τους πιο μεγάλους κατασκευαστές τρακτέρ στον κόσμο και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής SUV στην Ινδία. Ελέγχει επίσης τη Ssangyong, ενώ πρόσφατα απέκτησε και τη REVA που δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης