Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν περίπου έναν χρόνο, η Lamborghini ανακοίνωσε πως εργάζεται πυρετωδώς για να εισέλθει στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων GT, όπως ο 24ωρος αγώνας Le Mans και ο 24ωρος Daytona.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγωνιστικό της όχημα που θα δοκιμάσει την τύχη του στην μεγάλη αυτή κατηγορία των πρωταθλημάτων IMSA και WEC, ονομάζεται LMDh με την εταιρία να δίνει σήμερα επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά του μέρη, τα οποία προκαλούν ρίγος. Πιο συγκεκριμένα, το όχημα θα κινείται από έναν twin-turbo υβριδικό V8 κινητήρα, με την υβριδική μονάδα ισχύος να αποτελείται από τον θερμικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με την συνδυαστική ισχύ να αγγίζει του 680 ίππους.

Δεκάδες μεγάλες εταιρίες έβαλαν το «χεράκι τους» για την κατασκευή του μοναδικού αυτού συνόλου, με την Bosch να είναι υπεύθυνη για τον ηλεκτροκινητήρα, την Willian Advanced Engineering να αναλαμβάνει την αποθήκευση της ενέργειας και την Xtrac να κατασκευάζει το κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Το σύνολο ζυγίζει μόλις 1.030 κιλά (χωρίς καύσιμο και οδηγό), ενώ έχει την δυνατότητα να πιάσει τελική ταχύτητα στα 340χλμ./ώρα. Οι διαστάσεις του είναι: πλάτος 2.000χλστ., μήκος 5.100χλστ. όσο το βάρος του κινητήρα μετριέται στα 180 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίσημο ντεμπούτο του LMDh θα γίνει το 2024 με ταυτόχρονη παρουσία και στο IMSA Endurance Cup αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA.Ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborgthini δήλωσε: “Αυτό το βήμα στην υψηλότερη κατηγορία αγώνων σπορ αυτοκινήτων σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο για την εταιρεία μας. Θα κοντράρουμε τους εαυτούς μας με τους καλύτερους στις πιο δύσκολες πίστες”.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης