Πιστό στο ραντεβού του, το αμερικανικό περιοδικό «Motor Trend» συγκέντρωσε τα καλύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον δρόμο και πραγματοποίησε το απόλυτο συγκριτικό τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όγδοη συνεχή χρονιά, 12 τετράτροχα μοντέλα στήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο, με τους συντάκτες του περιοδικού να τα συγκρίνουν σε διάφορες κατηγορίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Best Driver’s Car». Η εφετινή μάχη διεξήχθη στην πίστα της Laguna Seca και στην αεροπορική βάση Vandenberg της Καλιφόρνια.

Στη λίστα περιλαμβάνονται αυτοκίνητα από τις κατηγορίες supercars, muscle cars, sport coupe και hot hatch. Εφέτος, υπήρχε και ένα SUV υψηλών επιδόσεων. Στόχος ήταν να διαπιστώσουν ποιο είναι το κορυφαίο σε αίσθηση, συμπεριφορά και επιδόσεις. Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά τα: Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, Aston Martin Vantage, Audi TT RS, BMW M5, Chevrolet Corvette ZR1, Ford Mustang GT, Honda Civic Type R, Kia Stinger GT, Lamborghini Huracan Performante, Mazda MX-5 Club, McLaren 720S και Porsche 911 GT2 RS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο εντυπωσιακή κόντρα αφορά στην επιτάχυνση από στάση στο 1/4 του μιλίου, δηλαδή στα 400 μέτρα, και γίνεται σε αεροδιάδρομο. Το περιοδικό την ονομάζει «World’s Greatest Drag Race» και είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης