Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έπειτα από την αποκάλυψη του εσωτερικού και τις τεχνολογικές προδιαγραφές, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τα μηχανικά σύνολα με τα οποία εφοδιάζεται η νέα γενιά του Qashqai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο SUV της Nissan προγραμματίζεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης την άνοιξη. Στην γκάμα των κινητήρων δεν υπάρχουν μοτέρ πετρελαίου, παρά μόνο ο 1.300άρης βενζίνης, ο οποίος προσφέρεται σε mild hybrid εκδοχή και η νέα υβριδική λύση της μάρκας με την ονομασία e-Power.

Η mild-hybrid έκδοση με το ήπιο υβριδικό σύστημα 12Volt θα είναι διαθέσιμη σε δύο παραλλαγές ισχύος με 140 και 160 ίππους. Η ροπή είναι στα 240 και 260 Nm αντίστοιχα και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η ισχυρότερη εκδοχή συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT. Η συγκεκριμένη έχει ελαφρώς αυξημένη ροπή, ενώ υπάρχει και η επιλογή της τετρακίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καινοτομία

Με 140, 160 και 190 ίππους, σε εκδόσεις 2WD και 4WD

Το e-Power, από την άλλη, φέρει ένα βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρου με 157 ίππους, έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW και μια μπαταρία υψηλής ισχύος. Χάρη στην πρωτοποριακή λειτουργία του παρέχει γραμμική επιτάχυνση σε όλο το φάσμα των στροφών και εξαιρετική απόδοση, χωρίς να απαιτείται η φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική παροχή.

Το Qashqai e-Power θα λανσαριστεί το 2022.Η καινοτομία του συστήματος έγκειται στο γεγονός πως για την τροφοδότηση της μπαταρίας και κατ΄ επέκταση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο κινητήρας βενζίνης. Η δύναμη στους τροχούς μεταφέρεται από το ηλεκτρικό μοτέρ, κάτι που συνεπάγεται εντυπωσιακές επιταχύνσεις.

Το Qashqai e-Power αποδίδει συνδυαστικά 190 ίππους και 330 Nm ροπής, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Standard, Sport και Eco), καθώς και το e-Pedal, που είδαμε στο Leaf.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα μηχανικά σύνολα του Qashqai καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις εκπομπές ρύπων (Euro 6d Full), διαθέτοντας φίλτρο μικροσωματιδίων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη waste gate.

Η έκδοση e-Power του Nissan Qashqai θα είναι διαθέσιμη το 2022.

Πιο δυναμικό

Πιο γρήγορο, οικονομικό και ευχάριστο στην οδήγηση

Από πλευράς αισθητικής, το best seller μοντέλο των Ιαπώνων διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας όμως πιο αεροδυναμική σιλουέτα, επιθετικά φωτιστικά σώματα με πολύ λεπτούς προβολείς από κάτω, μεγαλύτερες ζάντες και πιο καθαρές γραμμές.

Επίσης το όνομα Qashqai αναγράφεται και στο φτερό, προσδίδοντας μια επιπλέον δόση κομψότητας. Οι διαστάσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ωστόσο, χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών και την πλατφόρμα CMF-C, το βάρος έχει μειωθεί κατά 60 κιλά και η ακαμψία έχει ενισχυθεί κατά 41%.

 

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καινούριου Qashqai

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

Δωρεάν service, δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια εγγύηση από τη Nissan

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης