Παρότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στα plug-in υβριδικά σύνολα και στους ηλεκτροκινητήρες, θεωρώντας πως οι παραδοσιακοί diesel εσωτερικής καύσης έχουν κλείσει τον κύκλο τους, η Bosch ισχυρίζεται ότι έχει ετοιμάσει μία τεχνολογία που θα αλλάξει τα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός όμιλος υποστηρίζει πως έχει αναπτύξει ένα επαναστατικό σύστημα εξαγωγής για τους πετρελαιοκινητήρες, μειώνοντας σε τέτοιο βαθμό τις εκπομπές ρύπων και διοξειδίου του αζώτου, που καλύπτει οποιοδήποτε όριο θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Bosch GmbH, Volkmar Denner, η τεχνολογία που έχουν εξελίξει θα βάλει τέλος στη συζήτηση περί κατάργησης των diesel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πετρελαιοκινητήρες θα συνεχίσουν κανονικά. Σύντομα, οι εκπομπές ρύπων δεν θα αποτελούν πρόβλημα. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε κάτι επαναστατικό, κάτι που θα αλλάξει όσα θεωρούσαμε για το diesel. Με αυτήν τη νέα τεχνολογία θα λύσουμε το θέμα των οξειδίων του αζώτου και των απαγορεύσεων στα κέντρα των μεγαλουπόλεων» τόνισε ο Volkmar Denner.

Αν και η Bosch αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του συστήματος και το πότε θα ενσωματωθεί στους πετρελαιοκινητήρες, ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα τεχνική θερμικής διαχείρισης των καυσαερίων που διατηρεί σταθερές τις εκπομπές ρύπων σε όλες τις συνθήκες και μάλιστα χωρίς τη χρήση καινούργιου λογισμικού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης