Επίθεση σε όλα τα μέτωπα έχουν εξαπολύσει οι Κινέζοι, με την Geely να εξαγοράζει το 9,69% του μετοχικού πακέτου της Daimler AG.

Ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας, Li Shufu, ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση με τον γερμανικό κολοσσό, δίνοντας το ποσό των 9 δις ευρώ για να αποκτήσει το 9,69% των μετοχών της Daimler, στην οποία ανήκουν τα επιβατικά αυτοκίνητα, τα van και τα φορτηγά της Mercedes-Benz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, η Geely είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler, με τον εκπρόσωπο της δεύτερης να καλωσορίζει τον κύριο επενδυτή Li Shufu και να τον χαρακτηρίζει ως έναν μεγάλο επιχειρηματία εγνωσμένης αξίας. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, δεύτερος μέτοχος των Γερμανών είναι η Kuwait Investment Authority με μερίδιο 6,8% και τρίτος η BlackRock με 6%. Επίσης, στην Geely ανήκουν οι Volvo Cars και Volvo Trucks, η Link & Co και η Proton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει λεπτομερώς την εξαγορά του ποσοστού της Daimler από τους Κινέζους και την πιθανότατα κάποιου ανώτερου στελέχους ανταγωνίστριας εταιρείας να καταλάβει θέση στο εποπτικό συμβούλιο της Daimler.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης