Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για το στρατηγικό πλάνο του μέλλοντος και την παρουσίαση του νέου σήματος της μάρκας, η KIA αποκάλυψε ότι έχει στα σκαριά επτά ολοκαίνουρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πρώτο ηλεκτρικό SUV θα το δούμε πολύ σύντομα.Τα EV μοντέλα της κορεατικής μάρκας θα κάνουν πρεμιέρα σταδιακά με χρονικό ορίζοντα το 2027. Καλύπτουν κάθε κατηγορία και απαίτηση των πελατών, κυρίως στην Ευρώπη, και όλα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group.

Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στις κατηγορίες των SUV και το πρώτο αναμένεται να είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες. Θα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων και θα μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε μόλις 18 λεπτά.

Παράλληλα η KIA θα αναπτύξει μια σειρά εξειδικευμένων οχημάτων (Purpose-Built Vehicles – PBVs) που πατάνε σε ευέλικτες πλατφόρμες, με στόχο να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες των εταιρικών στόλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα - Φορτίζει σε 18 λεπτά

Φυσικά θα εξελιχθούν σύγχρονες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την προώθηση της βιώσιμης παραγωγικής διαδικασίας μέσω ενέργειας που προέρχεται από καθαρές πηγές.

 

Διαβάστε επίσης:

Το νέο λογότυπο της KIA

Έρχεται το 2021 το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της KIA

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης