Το καλοκαίρι, το μοντέλο XK θα περάσει στην ιστορία καθώς αποσύρεται από την παραγωγή, με την Jaguar να ετοιμάζει μια ειδική έκδοση για εκλεκτούς πελάτες που ονομάζεται XK66 Special Edition.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική φίρμα εργάζεται αυτή την εποχή πάνω στον αντικαταστάτη της XK, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο. Για να τιμήσει το απερχόμενο μοντέλο, η Jaguar ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή μια ειδική έκδοση.  

Ο αριθμός της XK66 Special Edition, υποδηλώνει τα χρόνια παραγωγής και τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα παραχθούν. Όλες οι μονάδες θα πουληθούν αποκλειστικά στη Γερμανία και είναι βαμμένες σε δύο χρώματα (British Racing Green και Stratus). Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας, απόδοσης 385 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη ως coupe και convertible, φέρει ζάντες 20 ιντσών, σήματα με τον αριθμό «66» και τη σημαία της Αγγλίας. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το δέρμα και το ξύλο, ενώ στο ταμπλό υπάρχει αριθμημένο ταμπελάκι.

Οι πωλήσεις της Jaguar XK66 Special Edition θα ξεκινήσουν στη Γερμανία τον Μάιο, με τιμές από 99.830 ευρώ για την Coupe και από 107.580 ευρώ για την Convertible.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης