Ισχυρό, με πολύ καλές επιδόσεις, αυτονομία που αγγίζει τα 845 χιλιόμετρα, υψηλές εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά πιο οικονομικό κατά 24% σε σχέση με τη συμβατική έκδοση είναι το νέο υβριδικό Nissan Pathfinder.

Το ιαπωνικό SUV δεν διαφέρει σχεδιαστικά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, με τα διακριτικά «Puredrive» και τα φώτα τεχνολογίας LED να αναδεικνύουν τον υβριδικό του χαρακτήρα. Μηχανικά ωστόσο, οι αλλαγές είναι σημαντικές. Στη θέση του V6 βενζινοκινητήρα των 3,5 λίτρων, έχει τοποθετηθεί ένα τετρακύλινδρο μοτέρ 2,5 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 15kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνδυαστική ισχύς είναι στους 250 ίππους και η ροπή στα 329 Nm, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Ο οδηγός, συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα επιλογής σε ότι αφορά τη μετάδοση, ανάλογα τις συνθήκες μέσω των ρυθμίσεων (4WD, Auto και 2WD).

Παρότι η ισχύς είναι μόλις 10 ίππους χαμηλότερη σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση, το υβριδικό Pathfinder προσφέρει οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου κατά 24%, με την αυτονομία να φθάνει τα 845 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης