Την «σκληροπυρηνική» έκδοση του υπέροχου sport sedan μοντέλου της, η οποία πιθανότατα αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της τωρινής γενιάς, παρουσίασε η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική έκδοση της M5 ονομάζεται Competition Edition και φυσικά, αποτελεί δημιουργία του τμήματος επιδόσεων M Division. Σε σχέση με την απλή M5 διαφοροποιείται τόσο αισθητικά, όσο και μηχανικά, κλέβοντας την παράσταση με την εξωτερική εμφάνιση. Φέρει νέο bodykit που αποτελείται από πίσω πτέρυγα, διαχύτη και καπάκια καθρεπτών όλα από ανθρακονήματα, ζάντες 20 ιντσών, ελαστικά διαστάσεων 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω, καθώς και carbon-κεραμικά φρένα.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε νέες επενδύσεις Merino Black στα σπορ καθίσματα, διαφορετικά πατάκια με το λογότυπο του μοντέλου, επιπλέον carbon διακοσμητικά, ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 1.200 Watt και φυσικά, το ειδικό σηματάκι με την πλακέτα αρίθμησης στο ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός V8 4,4 twin-turbo κινητήρας, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 600 ίππους και 700 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Η συλλεκτική M5 Competition Edition θα παραχθεί σε μόλις 200 μονάδες, με τις 100 να είναι βαμμένες στο χρώμα Carbon Black και τις υπόλοιπες σε λευκό Mineral White. Όσο για την τιμή, στη Γερμανία ορίστηκε στα 129.500 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

     

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης