Επιτέλους, η χώρα μας αρχίζει να βαδίζει στα χνάρια των ανεπτυγμένων χωρών, καθώς οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέκταση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Περιφέρεια Αττικής και ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) θα εγκαταστήσουν 120 νέους σταθμούς φόρτισης σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους του νομού. Οι ακριβείς τοποθεσίες θα γίνουν γνωστές αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη που θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της χρήσης προηγμένων και φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων. Βέβαια, η βελτίωση των υποδομών για ηλεκτρικά οχήματα αφορά σε πρώτο στάδιο μόνο την Αττική. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να δούμε ανάλογες κινήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, Νίκος Χατζηαργυρίου, δήλωσε: «Ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η σταδιακή αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας θα επηρεάσει τη λειτουργία και τη διαχείριση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισής τους. Θα στηρίξουμε ουσιαστικά όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης