Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο πραγματοποίησε στο Λονδίνο το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Ford, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Go Electric».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Mustang Mach-E έκανε τα πρώτα χιλιόμετρα στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, επιδεικνύοντας την εμπνευσμένη σχεδίασή της, τις πρωτοποριακές τεχνολογίες και την υψηλή αυτονομία.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το αυτοκίνητο έχει προσαρμοστεί με βάση τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών δρόμων και το στυλ οδήγησης των αγοραστών της Γηραιάς Ηπείρου.

Εξοπλίζεται με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας (extended-range) και μπορεί να φθάσει με μία φόρτιση τα 600 χιλιόμετρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βασική έκδοση standard-range φορτίζει σε ποσοστό 80% σε περίπου 38 λεπτά μέσω σταθμού ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC.5.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ οδήγησης (Whisper, Engage και Unbridles), προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του οχήματος, τον εσωτερικό φωτισμό, τα δυναμικά animations του πίνακα οργάνων, ακόμα και τον ήχο.

Το roadshow της Ford με τίτλο «Go Electric» είναι μία μοναδική, συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία, η οποία είναι σχεδιασμένη προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να κατανοήσουν την ηλεκτροκίνηση αλλά και να αποφασίσουν για την αγορά ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος.

Ξεκινώντας από το περίφημο Marble Arch στο Λονδίνο, η εμπειρία «Go Electric» θα προσεγγίσει μόνο στη Μεγάλη Βρετανία περίπου 4 εκατομμύρια καταναλωτές κατά τη διάρκεια ενός τουρ διάρκειας έξι μηνών. Θα ακολουθήσουν επτά ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκείνες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ford σκοπεύει να λανσάρει στην Ευρώπη 18 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη του 2021. Τα μοντέλα θα υποστηρίζονται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο με λύσεις φόρτισης (Ford Charging Solutions), προσφέροντας πρόσβαση τόσο σε οικιακούς φορτιστές, όσο και σε δημόσιους σταθμούς και σημεία φόρτισης.

Επίσης όσοι παραγγείλουν τη Mustang Mach-E μέσα στο 2020 θα λάβουν δωρεάν συνδρομή για έναν χρόνο για υπηρεσίες της εφαρμογής FordPass, η οποία προσφέρει πρόσβαση για χρήση του δικτύου φόρτισης FordPass και πληρωμή των αντίστοιχων υπηρεσιών από έναν λογαριασμό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης