Το κομμάτι του infotainment, δηλαδή η διασύνδεση, η επικοινωνία, η ψυχαγωγία και η ενημέρωση του οδηγού, αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν οθόνες υψηλής ανάλυσης και εκπληκτικές τεχνολογίες, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν. Το 2018, η Hyundai θα έχει έτοιμο ένα πρωτοποριακό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «Intelligent Personal Agent».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα θα συνεργάζεται με τους επιβαίνοντες μέσω φωνητικών εντολών, παρέχοντας χιλιάδες πληροφορίες και ενεργοποιώντας μόνο του τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορεί να κατευθύνει τον οδηγό στον προορισμό του, να τον ενημερώνει για τη διαδρομή, την κίνηση και τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, θα τον συμβουλεύει για το καθημερινό του πρόγραμμα και θα αναγνωρίζει την ανθρώπινη ομιλία, απαντώντας θαρρείς και είναι συνοδηγός.

Όπως αναφέρει η Hyundai, είναι ικανό να αντιληφθεί ολόκληρες προτάσεις και να απαντήσει κατάλληλα. Το σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES (Consumer Technology Association) του Λος Άντζελες, στις 9-12 Ιανουαρίου, και στα τέλη του έτους θα ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης