Η Hyundai ετοιμάζει crossover υψηλών επιδόσεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 17:47
Η Hyundai ετοιμάζει crossover υψηλών επιδόσεων

Έπειτα από το εντυπωσιακό i30 N, η κορεατική φίρμα ετοιμάζει ένα ακόμη μοντέλο που φέρει την υπογραφή του «High Performance Vehicle Division».

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης των αυτοκινήτων επιδόσεων της Hyundai, Albert Biermann, το επόμενο μοντέλο που θα έχει το διακριτικό N είναι το Kona. Οι μηχανικοί έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη του sport crossover και το μόνο που απομένει είναι να δοθεί και τυπικά η έγκριση για την κατασκευή του από τη διοίκηση της εταιρείας.

Παρότι, ο κύριος Biermann δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kona N, είναι βέβαιο πως, φέρει πιο δυναμικό bodykit, βελτιωμένη αεροδυναμική, σπορ στήσιμο και αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη. Κάτω από το καπό αναμένεται να τοποθετηθεί ο 2.0 T-GDI turbo κινητήρας που είδαμε στο i30 N, με την απόδοση να κυμαίνεται στους 250 ίππους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το γράμμα N έχει εμπνευστεί από το Nurburgring όπου εδρεύει το τμήμα επιδόσεων της Hyundai και από την πόλη Namyang, στην Κορέα, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 17:47