Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο επικεφαλής της Fiat, Chrysler Automobiles, έχει εκδηλώσει ανοικτά την επιθυμία του για συγχώνευση του ομίλου με κάποια άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Sergio Marchionne έχει προσεγγίσει διάφορους κατασκευαστές σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να δημιουργηθεί ένας κολοσσός, αντίστοιχος του VW Group και της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Hyundai Motor παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με τη FCA και δεν αποκλείεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο, κάνοντας δική της τη Fiat και όλες τις υπόλοιπες μάρκες. Αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν πραγματική ευλογία για τον ιταλο-αμερικανικό όμιλο, καθώς οι Κορεάτες έχουν ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο και πάνω από όλα διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, ο εκπρόσωπος της Hyundai στις ΗΠΑ, Michael Stewart, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία εξετάζει την εξαγορά της FCA, λέγοντας ότι αυτές οι φήμες δεν έχουν καμία βάση.

Κάποιοι, ωστόσο, επιμένουν ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και αν η Hyundai θεωρήσει πως το έδαφος είναι κατάλληλο, θα ρίξει «βόμβα μεγατόνων» στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης