Η Hyundai ανεβάζει πολύ ψηλά το επίπεδο

Η Hyundai ανεβάζει πολύ ψηλά το επίπεδο

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πρώτο σύστημα πλοήγησης με ολογραφική επαυξημένη πραγματικότητα παρουσίασε η κορεατική φίρμα, φιλοδοξώντας να δώσει μία νέα διάσταση στις μετακινήσεις.

Το Holographic Augmented Reality (AR) Navigation System είναι το πρώτο του είδους παγκοσμίως. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία WayRay και τοποθετήθηκε στο Genesis G80. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα προηγμένο head-up display ολογραφικής απεικόνισης που προβάλλει στον οδηγό οποιαδήποτε πληροφορία σε πραγματικό χρόνο και σε άψογη εικόνα.

Όπως υποστηρίζει η Hyundai, τα μελλοντικά παρμπρίζ θα είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι γυαλιού. Η τεχνολογία AR ανοίγει τον δρόμο σε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες, κάνοντας την οδήγηση πιο απολαυστική και συναρπαστική.

Με αυτό το σύστημα, η προσοχή του οδηγού δεν θα αποσπάται, καθώς θα έχει ακριβώς μπροστά του ό,τι χρειάζεται. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ολογραφικής απεικόνισης είναι πως η εικόνα προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες και σε συγκεκριμένη γωνία θέασης. Επίσης, οι οδηγίες προβάλλονται με εκπληκτική ακρίβεια, θαρρείς και είναι ενσωματωμένες πάνω στον δρόμο.

Στόχος της Hyundai είναι να ενσωματώσει στο AR όλα τα συστήματα υποβοήθησης, από την πλοήγηση έως την ταχύτητα, τα σήματα κυκλοφορίας, την ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τον καιρό και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ο οδηγός.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, 12:26