Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Το νέο πρωτότυπο αεροσκάφος ονομάζεται «Hondajet 2600 concept» και αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, στο Las Vegas. Κύριο χαρακτηριστικό του αεροπλάνου είναι η μεγαλύτερη αυτονομία, αφού μπορεί να καλύψει τη χώρα των ΗΠΑ, από τη μία ακτή στην άλλη, χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και διατίθενται και άλλα jets στην αγορά με δυνατότητα κάλυψης τέτοιων αποστάσεων, το Hondajet είναι μικρότερο, οικονομικότερο στην κατανάλωση καυσίμου και σαφώς πιο προσιτό στη τιμή του. Έτσι, ίσως μπουν στον «πειρασμό» απόκτησής του και άνθρωποι με μικρότερα… βαλάντια.

Η Honda λανσάρει μέχρι στιγμής το «2600 concept» σε τρεις εκδοχές για το εσωτερικόΜεγαλύτερο και ταχύτερο

Το μοντέλο «2600» που παρουσιάστηκε μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το standard Hondajet. Για παράδειγμα, οι κινητήρες του εξακολουθούν και βρίσκονται τοποθετημένοι επάνω από τις πτέρυγες. Μόνο που το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο και ταχύτερο, αν και η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει μέχρι στιγμής τις τεχνικές του προδιαγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda ισχυρίζεται πως το «2600 concept» έχει μειωμένη κατανάλωση κατά 20% σε σχέση με τα υπόλοιπα ελαφρά jets και 40% συγκριτικά με τα μεσαίου μεγέθους. Η εταιρεία έδωσε πληροφορίες για την καμπίνα του αεροσκάφους, η οποία θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο jet μπορεί να χειριστεί μόνο ένας πιλότοςΑυξημένη αυτονομία για τα ταξίδια

Το «Dual Club» προσφέρει τέσσερα καθίσματα για τους επιβάτες. Στο «Executive», τα δύο καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο για να απλωθούν, ενώ στο «Divan» υπάρχουν τέσσερα κανονικά καθίσματα και ένας μεγάλος καναπές. Ανάλογα με τη διάταξη του εσωτερικού, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την έκδοση με τον πιλότο και τη φιλοξενία 10 επιβατών ή των δύο μελών πληρώματος και εννέα επισκεπτών.

Η Honda τονίζει πως το «2600», λόγω των αυτοματισμών του και των ηλεκτρονικών του βοηθημάτων, είναι σε θέση να χειριστεί δίχως πρόβλημα μόνο ένας πιλότος. Ο κυβερνήτης. Δεν χρειάζεται συγκυβερνήτης στο πιλοτήριο.

Το «Hondajet 2600 Concept» αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού 450 Knots, ενώ μπορεί να πετά έως τα 47.000 πόδια. Η αυτονομία του φτάνει μέχρι τα 2.625 μίλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το SH Mode 125 της Honda είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες μετακίνησής σου

Ετοιμάζει την επιστροφή του Hornet η Honda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης