Το ποσό των 299,1 εκατομμυρίων δολαρίων κλήθηκε να καταβάλει ως αποζημίωση στους κατόχους έξι εκατ. οχημάτων της που εξοπλίζονταν με αερόσακους της Takata η αμερικανική φίρμα.
Η Ford ήρθε σε συμφωνία με το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι των ΗΠΑ, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στο θέμα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της ιαπωνικής εταιρείας. Παράλληλα, προχωρά ήδη στην αντικατάσταση των αερόσακων, γεγονός που θα της στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια επιπλέον.

Θυμίζουμε πως το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata επηρεάζει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές και δεκάδες εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Η ιαπωνική εταιρεία κήρυξε πτώχευση και έτσι όλο το βάρος πέφτει στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford είναι η έβδομη μάρκα που αναγκάζεται να καταβάλει αποζημιώσεις στους πελάτες της, μετά τις Honda, Toyota, Nissan, Mazda, Subaru και BMW. Όσο για το ποσό που έχουν δώσει μόνο αυτές, ξεπερνά το 1,2 δις δολάρια.

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Takata έχουν συνδεθεί με τον θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 190 ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης