Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι σα να ενώθηκαν δύο ή τρία Ford Transit, αλλά πάνω από 19 εργοστασιακά van για να έρθει το απόλυτο Ford Pro Electric SuperVan Concept το οποίο αποδίδει 2.000 άλογα και δεν έχει αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως μιλάμε για supercars, για hypercars και για ειδικά concepts. Σήμερα όμως μιλάμε πρώτη φορά για Supervan και η Ford κατάφερε να τραβήξει τα παγκόσμια φλας πάνω της με ένα μοναδικό μοντέλο που τα κάνει όλα!

Το εν λόγω σύνολο αναπτύχθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα σε συνεργασία των Ford Performance και STARD Motorsport. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 2.000 ίππων, πετυχαίνοντας το 0-100 σε κάτω από2 δευτ. ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Το Pro Electric SuperVan είναι ο τρόπος που διάλεξε η Ford να δείξει τις ικανότητες αλλά και την δέσμευση της προς την ηλεκτροκίνηση, αποδεικνύοντας πως κάθε είδους όχημα μπορεί να επωφεληθεί σε τεράστιο βαθμό από την χρήση μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την καθαρά αγωνιστική του εμφάνιση τονίζουν οι λεπτοί καθρέφτες, ο εμπρός και πίσω διαχύτης, τα πλευρικά μαρσπιέ, οι δεκάδες εισαγωγές αέρα αλλά και η ψηλά τοποθετημένη αεροτομή. Παράλληλα και στο εσωτερικό η εικόνα θυμίζει αγωνιστικό του WRC, με roll cage, αγωνιστικό τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα αλλά και μία κάθετη οθόνη αφής από την Mustang Mach-e. 

Ο οδηγός του και πρώην πρωταθλητής στον αγώνα Le Mans, Romain Dumas είχε στην διάθεση του πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Road, Track, Drag, Drift, Rally) και τρία επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης