Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Το νέο «υπερόπλο» της Ford είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα της Mustang Shelby GT500, αυτό σημαίνει ότι το τροφοδοτεί ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 5,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 700 ίππους και 870 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα η Ford Performance εγκατέστησε μια νέα τροχαλία στον υπερσυμπιεστή για καλύτερη παροχή ροπής στο εύρος των χαμηλών έως μεσαίων στροφών. Οι πολλαπλές εξαγωγής είναι πλέον από ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ έχουν αναβαθμιστεί ο ψύκτης λαδιού, η εισαγωγή αέρα όπως και το φίλτρο αέρα υψηλής ροής με αποτέλεσμα 66 τοις εκατό μεγαλύτερο όγκο εισαγωγής.

Το κιβώτιο δέκα ταχυτήτων που συνδέεται σε αυτόν τον V8 έχει επίσης καλύτερη βαθμονόμηση και λόγος για τον  οποίο ο μπροστινός άξονας έχει αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να  διαχειριστεί την επιπλέον ροπή.

Το σύστημα διπλής εξάτμισης με βαλβίδα επιτρέπει διάφορες ρυθμίσεις (κανονική, σπορ, αθόρυβη και Baja). Ενώ το σύστημα της ανάρτησης διαθέτει ενεργά αμορτισέρ της FOX με ελατήρια 24 ιντσών ειδικά ρυθμισμένα για το R. Η Ford ισχυρίζεται ότι η διαδρομή του τροχού είναι 33 εκατοστών μπροστά και 35 εκατοστών προς τα πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξωτερικά το νέο Raptor είναι αναγνωρίσιμο χάρη στα πορτοκαλί διακριτικά «R», μερικές μαύρες λεπτομέρειες, ένα πακέτο γραφικών και τα σπορ καθίσματα Recaro. Υπάρχουν φυσικά όλος ο εξοπλισμός από το κανονικό μοντέλο F-150 Raptor και πολλές λύσεις συνδεσιμότητας.

Όπως λένε και οι ειδικοί της Ford αποτελεί το ταχύτερο, πιο ισχυρό, με τις πιο ακραίες επιδόσεις off-road μέχρι τώρα, αυτό το νέο R είναι το «απόλυτο Raptor».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης