Στη μείωση των εκπομπών ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες παραγωγής κατά 3,4 μετρικούς τόνους – που αντιστοιχεί στις εκπομπές ρύπων 728.000 επιβατικών αυτοκινήτων για ένα έτος, προχώρησε η Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται σε μία σειρά δραστικών μέτρων που έλαβε η εταιρεία σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν βελτιώσεις σε όλα τα βαφεία και τους φούρνους, στον φωτισμό των εγκαταστάσεων με προβολείς LED και στα εργοτάξια.

Σύμφωνα με την Έκθεση Βιωσιμότητας, η Ford πέτυχε το στόχο της να μειώσει τις εκπομπές ρύπων από τις δραστηριότητες παραγωγής της, οκτώ χρόνια νωρίτερα από τον προγραμματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που κάναμε προκειμένου να πετύχουμε αυτό το στόχο. Βελτιώσαμε πολλούς τομείς δραστηριότητες παραγωγής μας και μειώσαμε σημαντικά το αποτύπωμα ρύπων. Θα εξακολουθήσουμε να θέτουμε φιλόδοξους στόχους και να προσπαθούμε να δημιουργούμε καινοτόμες πρακτικές. Η επόμενη στρατηγική μας θα εστιάσει την αύξηση της αξιοποίησης ανανεώσιμης ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική ενεργειακή μας απόδοση», δήλωσε ο Bruce Hettle, group vice president, manufacturing & labor affairs της Ford.  

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, η «μπλε οβάλ» φίρμα θα επενδύσει σταδιακά 11 δις δολάρια για το λανσάρισμα 40 υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέχρι το 2022, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης