Από την Δευτέρα 4 Μαΐου, τα κύρια εργοστάσια της Ford στην Ευρώπη θα αρχίσουν να κατασκευάζουν εκ νέου αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του σχεδίου «επιστροφή στην εργασία», η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα τεθούν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις σε Γερμανία (Saarlouis Vehicle Assembly Operations και Cologne Assembly Operations), Ισπανία (Valencia Vehicle Assembly Operations) και Ρουμανία (Craiova Vehicle Assembly Operations).

Τα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η μονάδα συναρμολόγησης κινητήρων στην Ισπανία θα ανοίξουν τις πύλες τους στις 18 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη μέρα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και εφαρμόζοντας αυστηρά μία ολοκληρωμένη σειρά δράσεων για την κοινωνική αποστασιοποίηση, καθώς και πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα εξής:

Όποιος εισέρχεται σε μία εγκατάσταση της Ford είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί μία μάσκα προστασίας προσώπου που θα χορηγεί η εταιρεία, και μία προστατευτική ασπίδα προσώπου σε ορισμένες εργασίες παραγωγής αλλά και σε περιπτώσεις που η κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί.  

Όλα τα άτομα που εισέρχονται σε μία εγκατάσταση πρέπει να περνούν από έλεγχο θερμομέτρησης στην είσοδο με εξοπλισμό ανίχνευσης που πληροί τους τοπικούς και εθνικούς κανονισμούς και περιορισμούς.

Διεξαγωγή καθημερινής διαδικασίας αυτοαξιολόγησης ευεξίας προκειμένου να επιβεβαιώνεται η καλή κατάσταση και ετοιμότητα του εργαζόμενου πριν εισέλθει στην εγκατάσταση.

Επανασχεδιασμός των χώρων εργασίας για τη διασφάλιση της τήρησης των αρχών περί κοινωνικής απόστασης και κλιμακωτό ωράριο εργασίας για μείωση του συγχρωτισμού των εργαζομένων στα κτήρια.

Η Ford θα προσφέρει επίσης σε όλους τους εργαζομένους ένα προσωπικό «κιτ προστασίας» που αποτελείται από μάσκες προσώπου μιας χρήσης, θερμόμετρο και αντισηπτικό χεριών. 

Η πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά. Σε πρώτη φάση θα επιστρέψουν όσοι συμμετέχουν στον κύριο σχεδιασμό επανεκκίνησης και σε κρίσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όσοι μπορούν να εργάζονται από απόσταση προς το παρόν θα συνεχίσουν να το πράττουν.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης