Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την πιο διάσημη εταιρεία κατασκευής οχημάτων στον κόσμο, με σήμα το αλογάκι. Που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος Enzo Anselmo Ferrari γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1898 στη Μόντενα της βόρειας Ιταλίας. Ξεκίνησε ως οδηγός αγώνων και αργότερα έγινε επιχειρηματίας, ιδρυτής της αγωνιστικής ομάδας Scuderia Ferrari, η οποία εξελίχθηκε στην ομώνυμη φίρμα κατασκευής πανάκριβων supercars, σημείο αναφοράς για την κομψότητα και τις καινοτομίες τους.  

Η Scuderia Ferrari (Στάβλος Φεράρι) πήρε σάρκα και οστά το 1929, ενώ η Ferrari S.P.A. το 1945. Τα χαρακτηριστικά μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου τα φορούσε μέρα νύχτα για να τιμήσει τη μνήμη του γιου του, ο οποίος πέθανε το 1956 σε ηλικία 24 ετών από μια σπάνια ασθένεια. Η Ferrari πέρασε το 1969 στα χέρια της οικογένειας Ανιέλι, ιδιοκτήτριας της Fiat. O Enzo είχε τα ηνία της εταιρείας του για ακόμη δύο χρόνια και το 1971 συνταξιοδοτήθηκε. Απεβίωσε στην πόλη του, εκεί όπου βρίσκονται οι διάσημες εγκαταστάσεις του Maranello, στις 14 Αυγούστου 1988.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον χαρακτήρισαν ως έναν δύσκολο άνθρωπο και σκληρό χαρακτήρα. Τα επιτεύγματά του στον χώρο των τεσσάρων τροχών δεν αφήνουν αμφιβολία ότι υπήρξε σπουδαίος. Την Πέμπτη συμπληρώθηκαν 118 χρόνια από τη γέννησή του και η Ferrari θέλησε να τιμήσει τον ηγέτη, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα σπάνιο video.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης