Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της διασημότερης μάρκας αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Ferrari έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων, με χιλιάδες οδηγούς σε όλο τον κόσμο να επιλέγουν ένα από τα υπέροχα τετράτροχά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά, η ιταλική φίρμα ξεπέρασε τις 10.000 πωλήσεις, παραδίδοντας σε πελάτες 10.131 νέα supercar και σημειώνοντας αύξηση 9,5% σε σχέση με το 2018. Τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα ήταν η 812 Superfast και η Portofino.

Τα στελέχη της εταιρείας στο Maranello προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τη μοναδικότητα. Ωστόσο, η ζήτηση για ένα αυτοκίνητο του Cavallino Rampante ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που έχει σημασία για τους Ιταλούς είναι η φήμη, ο θρύλος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα της Ferrari. Όμως οι πελάτες είναι αρκετοί και ανυπόμονοι. Οπότε, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αύξηση της παραγωγής.

Όσο για τα κέρδη, παρότι ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 3,76 δις ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 10%, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 699 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση κατά 11%.  

Για το 2020, η Ferrari αναμένει έσοδα άνω των 4,1 δις ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης