Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ακόμα και μία μεγάλη και premium εταιρία όπως η Ferrari δεν μπορεί να αποφύγει μία ανάκληση όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας. Έτσι, μία διαρροή υγρών στα φρένα των 458 και 488 φαίνεται πως είναι αρκετή ώστε η φίρμα να προχωρήσει σε σχεδόν 10.000 ανακλήσεις μοντέλων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσες 458 κατασκευάστηκαν από το 2009 έως και το 2015, και όσες 488 από το 2015 έως και το 2019, κινδυνεύουν από μία διαρροή του υγρού των φρένων. Ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να αποβεί αρκετά σοβαρό και η εταιρία δεν έχει επιλογή από το να προχωρήσει σε ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων.Το αυτοκίνητο θα προειδοποιήσει τον οδηγό εάν μειωθεί το υγρό των φρένων
Πάντως οι οδηγοί των συγκεκριμένων Ferrari δεν είναι απροστάτευτοι. Το σύστημα του αυτοκινήτου είναι σε θέση να αντιληφθεί την μείωση στα υγρά των φρένων και να ενημερώσει τον οδηγό (όταν αυτά μειωθούν πάνω από 48%) ώστε να οδηγήσει το συντομότερο σε μία αντιπροσωπεία της εταιρίας. Βέβαια, η ανακοίνωση αναφέρει πως εάν η συγκεκριμένη ένδειξη ανάψει, είναι προτιμότερο ο οδηγός να σταματήσει το όχημα και να καλέσει την οδική βοήθεια, παρά να συνεχίσει το όχημα.

Δεν έχει την λύση ούτε η ίδια η Ferrari
Το πιο ανησυχητικό από όλη αυτή την ιστορία, είναι πως η ιταλική φίρμα δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει βρει τον λόγο που δημιουργείται αυτή η διαρροή στα υγρά φρένων. Ακόμα εργάζονται σε μία πατέντα ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, η οποία όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Εσείς θεωρείτε πως μία ανάκληση, υποβιβάζει το brand μίας εταιρίας, ή αντιθέτως δείχνει πως σέβεται το κοινό της και το προστατεύει, ακόμα και σε μοντέλα που πλέον δεν είναι στην παραγωγή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης