Μία μοναδική συλλογή των μοντέλων 570S Coupe και 570S Spider δημιούργησε το τμήμα McLaren Special Operation (MSO) της βρετανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλογή ονομάζεται «Racing Through the Ages» και αποτελείται από τρία θέματα (Muriwai, Papaya Spark και Sarthe Grey) που έχουν εμπνευστεί από το αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας.

Από κάθε θέμα θα κατασκευαστούν μόλις δύο μονάδες, μία Coupe και μία Spider, δηλαδή έξι αυτοκίνητα συνολικά. Όλα φέρουν νέο πακέτο με την υπογραφή της MSO το οποίο περιλαμβάνει αγωνιστικές λωρίδες στο αμάξωμα, μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα, σκούρες ζάντες ελαφρού κράματος, εξάτμιση τιτανίου, ανασχεδιασμένα μπάκετ καθίσματα με το λογότυπο στο προσκέφαλο, αποκλειστικά διακοσμητικά και την πλακέτα με το όνομα της συλλογής και τον αριθμό παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλογή Muriwai έχει εμπνευστεί από την ομώνυμη παραλία στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, εκεί όπου ο Bruce McLaren έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε άσπρο χρώμα με μπλε απόχρωση.

Η Papaya Spark διακρίνεται για το ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα, το ίδιο με αυτό που είχαν οι αγωνιστικές McLaren τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ενώ η Sarthe Grey αποτίνει φόρο τιμής στην F1 GTR που κυριάρχησε στο Le Mans του 1995.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης