Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το εμβληματικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο λάτρεψαν χιλιάδες οδηγοί επιστρέφει στην αγορά. Η Toyota ανακοίνωσε ότι το Starlet θα πατήσει εκ νέου τους τροχούς του στην άσφαλτο, αρχής γενομένης από τη Ν. Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Starlet αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη Suzuki. Βασίζεται στο Baleno, υιοθετώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία τόσο στο εξωτερικό αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Πατάει σε ζάντες 15 ή 16 ιντσών και εφοδιάζεται με τα βασικά συστήματα ασφαλείας της Toyota. Μεταξύ αυτών είναι τα Brake Assist (BA), Vehicle Stability Control (VSC) και Hill Assist Control (HAC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων Toyota Connect, το οποίο ενσωματώνει μεταξύ άλλων Wi-Fi hotspot με δωρεάν δεδομένα 15Gb.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.4 λίτρου κινητήρας απόδοσης 92 ίππων και 130 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό πεντάρι κιβώτιο ή το αυτόματο τεσσάρων σχέσεων.

Προφανώς, αν ποτέ έρθει στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να το δούμε με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ιαπωνικής μάρκας, μετά τη N. Αφρική, όπου κοστίζει λίγο πάνω από 10.000 ευρώ, το Starlet θα λανσαριστεί σε Ασία και Αυστραλία.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης