Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής μάρκας αποκαλύπτεται σταδιακά. Η Audi επέλεξε να παρουσιάσει αρχικά τον εσωτερικό κόσμο του αυτοκινήτου, με τη head-up οθόνη να κλέβει την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκαίνουριο τιμόνι και ψηφιακές οθόνες για το compact ηλεκτρικό SUV.

H Audi έχει εξοπλίσει το ολοκαίνουριο Q4 e-tron με ένα πρωτοποριακό σύστημα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία -προσφέρεται προαιρετικά- εξασφαλίζει στον οδηγό κορυφαία εμπειρία χειρισμού και πρωτόγνωρη λειτουργικότητα. Κάνει το παρμπρίζ μια μεγάλη οθόνη.

Προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε τρισδιάστατη μορφή. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε φυσική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια διαγώνιο 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή. Πιο κοντά στον οδηγό εμφανίζονται η ταχύτητα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, τα συστήματα υποβοήθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα βασίζεται σε μία φωτεινή οθόνη LCD που μέσω ειδικών κατόπτρων κατευθύνει τις παραγόμενες φωτεινές ακτίνες σε δύο επίπεδα και μέσω αντανακλάσεων, ευκρινέστατα, στα μάτια του οδηγού.

Τα διάφορα σύμβολα προβάλλονται με ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ειδικά προσαρμοσμένα στη γεωμετρία των οπτικών προβολής, με επεξεργασία δεδομένων που λαμβάνονται από την μπροστινή κάμερα, τον αισθητήρα ραντάρ και το σύστημα πλοήγησης να εξασφαλίζει απίστευτα ρεαλιστική απεικόνιση.

Χαρακτηριστικά, το λογισμικό του συστήματος αποτελείται από περίπου 600.000 γραμμές κώδικα προγραμματισμού, περίπου 50% περισσότερο από ολόκληρο το σύστημα ελέγχου της πρώτης έκδοσης του Space Shuttle.

Όλα τα σύμβολα απεικονίζονται σε μορφή 3D.

 

Έφθασε η ώρα του μικρού ηλεκτρικού SUV της Audi

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Audi Q2;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης