Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πολυαναμενόμενο hypercar της Aston Martin ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες. Μετά την πίστα, οι μηχανικοί έβγαλαν ένα πρωτότυπο στους δρόμους της Βρετανίας προκειμένου να συγκεντρώσουν δεδομένα και να αναλύσουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δημόσιο οδικό δίκτυο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Valkyrie δεν είναι ένα απλό όχημα υψηλών επιδόσεων. Θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Red Bull Racing. 

Παρότι το αμάξωμα είναι καμουφλαρισμένο, εντυπωσιάζει με την ακραία αεροδυναμική. Η σχεδίαση του είναι εκπληκτική και ο ήχος του V12 6,5 λίτρων κινητήρα της Cosworth εθιστικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε βύθισμα του πεντάλ του γκαζιού, το μοτέρ «ουρλιάζει» από την ένταση και την ορμή. Το σύστημα KERS που προέρχεται από την RBR ανεβάζει την απόδοση στους 1.176 ίππους, με το όριο περιστροφής να είναι στις 11.100 σ.α.λ.

Κάθε κομμάτι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Ricardo, οι μπαταρίες από τη Rimac και ο ηλεκτροκινητήρας από την Integral Powertrain.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος, το ύψος είναι 1 μέτρο και το πλάτος 1,9μ. Η αναλογία απόδοσης/βάρους αγγίζει το τέλειο 1:1 και η κάθετα παραγόμενη δύναμη φθάνει τα 1.816 κιλά, όταν κινείται με τέρμα το γκάζι.

Η Valkyrie θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή ορίστηκε στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες έχουν ήδη επιλεγεί, με την προκαταβολή που έδωσαν να ανέρχεται στο ποσό των 585.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης