Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια μοναδική έκδοση της Mustang Mach-E, η οποία εφοδιάζεται με επτά ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.400 ίππων και 3.118 Nm ροπής, δημιούργησαν οι μηχανικοί της Ford Performance σε συνεργασία με την RTR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο αυτό όχημα είναι αγωνιστικών προδιαγραφών και έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία. Εκτός από το πλαίσιο, τα υπόλοιπα τμήματα αναπτύχθηκαν από την αρχή. Οι μπαταρίες νικελίου-μαγγανίου χωρητικότητας 56,8 kWh ενσωματώνουν ειδικό σύστημα ψύξης ώστε να ψύχονται κατά την αναπλήρωση της ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, ενώ το καπό φέρει οργανικές ίνες που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς. Τα φρένα προέρχονται από τη Brembo, το υδραυλικό χειρόφρενο είναι προσαρμοσμένο για drift, όπως και το κιβώτιο.

Η Mach-E 1400 επιταχύνει με εκπληκτικούς ρυθμούς και παράγει 1.000 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 257 χλμ./ώρα. Βέβαια, εκεί που ξεχωρίζει είναι στην πλαγιολίσθηση.

Με έναν ικανό οδηγό πίσω από το τιμόνι, μπορεί να ντριφτάρει ατελείωτα. Για να αποδείξει τις δυνατότητές του, η Ford πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή κόντρα με τη συμμετοχή των κορυφαίων τετράτροχων και οδηγών της, όπως του Ken Block, του Joey Logano και του Vaughn Gittin jr.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης