Οι πωλήσεις της τσεχικής φίρμας πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, με την γκάμα να εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργια και άκρως ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως τα Kodiaq και Karoq.

Η επιτυχία της Skoda φαίνεται πως έχει προκαλέσει διαμάχες στο εσωτερικό του VW Group, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η μάρκα εξαργυρώνει όλα τα πλεονεκτήματα από τότε που πέρασε στα χέρια του γερμανικού ομίλου, απειλώντας ευθέως brand όπως αυτά της VW και της Audi, από πλευράς κερδοφορίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στη Βόλφσμπουργκ επικρατεί προβληματισμός για τον εσωτερικό ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί και το γεγονός ότι η Skoda διαθέτει πλέον αυτοκίνητα ισάξια από πλευράς ποιότητας και τεχνολογίας.

Έτσι, το Δ.Σ. και τα πανίσχυρα συνδικάτα της Volkswagen σκοπεύουν να ζητήσουν αρχικά από τη Skoda να αυξήσει το κόστος κατασκευής ώστε να αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων. Στη συνέχεια να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής σε εργοστάσια της Γερμανίας, ώστε να μην απειληθούν θέσεις εργασίας. Επιπλέον, θα επιβεβαιώσουν την κυριαρχία της μέσα στο Group απαιτώντας περισσότερα χρήματα για τη χρήση της πλατφόρμας, των κινητήρων και λοιπών τεχνολογιών.

Όπως υποστηρίζει το Reuters, υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε πως αντί να επικεντρώνουν τις προσπάθειες σε άλλα ζητήματα, ξεκινούν μια εσωτερική διαμάχη που είναι ανώφελη. Όσο για τον εκπρόσωπο της VW, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας απλά ότι γίνονται συζητήσεις για τη μελλοντική τοποθέτηση των μαρκών μέσα στον όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης