Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η DeLorean έχει επιστρέψει για τα καλά, και πλέον ζεσταίνει τις μηχανές της παραγωγής για το εντυπωσιακό concept Alpha2. Το συγκεκριμένο σύνολο παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουλίου ως ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και αμάξωμα κατασκευασμένο από σύνθετο χάλυβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ αρχικά σχεδιάστηκε καθαρά για τον εικονικό κόσμο, ο επικεφαλής της DMC, Joost de Vries, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι οι υποψήφιοι πελάτες θέλουν διακαώς να το δουν να γεννιέται και στον πραγματικό κόσμο. «Θα εκπλαγείτε», είπε ο de Vries. «Είχαμε τόσα πολλά αιτήματα για την κατασκευή της Alpha2, που πιθανότατα θα κάνουμε μια πολύ μικρή σειρά με ίσως κάτω από 100 μονάδες».

Πιο συγκεκριμένα, με μήκος 4.995χλστ. πλάτος 2.044χλστ. και ύψος στα 1.370χλστ. ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Italdesign έβαλε όλη την τέχνη του και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Κεκλιμένη οροφή σε bi-tone, στενόμακρα LED φωτιστικά σώματα, ο πίσω διαχύτης και φυσικά οι τροχοί, συνθέτουν ένα μοντέλο φουτουριστικό το οποίο όμως δεν κουράζει το μάτι και προκαλεί μόνο θετικά σχόλια.

Το απόλυτα αεροδυναμικό του σχήμα του προσφέρει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23 την ώρα που στο εσωτερικό του συναντάμε τιμόνι τελευταίας γενιάς. Η τεχνολογία είναι έκδηλη με τον οδηγό να αντικρίζει έναν μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων υψηλής ευκρίνειας αλλά και μία κεντρική «αιωρούμενη» οθόνη αφής σε στρατηγικό σημείο για να βολεύει κατά την οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί για την ώρα να μην έχουν δοθεί τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όμως γνωρίζουμε πως διαθέτει πιθανότατα μία μπαταρία 100 kWh η οποία παρέχει πάνω από 483χλμ. αυτονομίας. Παράλληλα στον πίνακα των επιδόσεων αναγράφεται το εκπληκτικό 0-100 σε 2.99 δευτ. την ώρα που η τελική του αγγίζει τα 250χλμ./ώρα. Το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιώσει αυτά τα στοιχεία και στην πραγματικότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης