Το 1922, ο André Citroën, ιδρυτής της ομώνυμης φίρμας, πραγματοποίησε έναν άθλο, διασχίζοντας τη μεγαλύτερη ζεστή έρημο του κόσμου με το Scarabée d’Or και έχοντας ως οχήματα υποστήριξης δύο B2 modèle K1 με ερπύστριες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

100 χρόνια μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του 2022, η γαλλική φίρμα θα επιχειρήσει να διασχίσει τη Σαχάρα με αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Μάλιστα έχουν καθοριστεί και οι ημερομηνίες. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου 2023, με τους οδηγούς να καλύπτουν μία διαδρομή 3.170 χιλιομέτρων.

Στόχος της Citroen είναι να δείξει την αξιοπιστία των οχημάτων της, όπως ακριβώς έκανε και ο André πριν από έναν αιώνα και συγχρόνως να προωθήσει την ιδέα της καινοτόμου και βιώσιμης κινητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάσχιση θα συμμετάσχουν ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής, ένα πρωτότυπο EV, καθώς και δύο ρέπλικες των Scarabée d’Or και Croissant d’Argent. Η πρόκληση βεβαίως είναι πώς θα γίνεται η φόρτιση των EV αυτοκινήτων, καθώς απαιτείται μεγάλος αριθμός επαναφορτίσεων.

Το πρόγραμμα έχει ονομαστεί Ë-PIC και η διαδρομή έχει σχεδιαστεί ως εξής:

200 χλμ από Touggourt έως Ouargala
770 χλμ από Ouargala έως In-Salah μέσω Inifel
800 χλμ από In-Salah έως Silet μέσω Tamanrasset
500 χλμ από Silet έως Tin Zaouaten
100 χλμ από Tin Zaouaten έως Tin Toudaten
100 χλμ από Tin Toudaten έως Kidal
350 χλμ από Kidal έως Bourem
100 χλμ από Bourem έως Bamba
250 χλμ από Bamba έως Timbuktu

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης